Головна Новини Ринок України Литва знайшла в українських тортах небезпечні трансжири

Литва знайшла в українських тортах небезпечні трансжири

В тортах одного з київських виробників виявили підвищений вміст трансжирів, які можуть завдати шкоди здоров’ю. Про це йдеться на сторінці столичного Головного управління Держспоживслужби у Facebook, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Інформуємо щодо виявлення занадто високого вмісту трансжирних кислот (5,72/100 гр.) в заморожених тортах, що експортувались з України ТОВ «Фроузенфуд УА» (м. Київ, вул. Промислова, 2) до Литовської Республіки (UAB Sanitex, Kaunas). Повідомлення отримане через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 26 січня 2021 року», – зазначається у дописі.

За законом виробник повинен негайно почати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу і в строк не більше двох робочих днів письмово проінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження із зазначеним харчовим продуктом.

Для скорочення виробничих витрат виробники додають у кондитерську продукцію суміш рослинних жирів, унаслідок чого з’являються  трансжири. У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось у маслі цей показник у підробках може зашкалювати.

Перегляди: 2