Головна Рослинництво Зернові MAS Seeds збирається почати експорт насіння кукурудзи до ЄС

MAS Seeds збирається почати експорт насіння кукурудзи до ЄС

В сезоні 2021/22 компанія MAS Seeds збирається почати експорт з України насіння кукурудзи до Польщі, Німеччини та Франції.

Про це повідомив в. о. генерального директора MAS Seeds Микола Черниш, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Пропозицію».

Він додав, що обсяги експорту плануються на рівні 60 тис. посівних одиниць. Також Микола Черниш розповів, що компанія розглядає можливість розширення виробничих потужностей з нинішніх 1 млн. мішків на рік до 1,5–1,7 млн.

За 2020 рік усього Україна експортувала насіння основних польових культур, за даними Держмитслужби, на $15 млн., з яких 89% припадало на кукурудзу, а 8% — на соняшник. Левова частка насіння кукурудзи (понад 6 тис. тонн) була продана до Білорусі, на другому місці з менш ніж 0,7 тис. тонн опинилась Румунія. Насіння соняшнику в обсягах від 50 до 70 тонн  експортувалося до Грузії, Казахстану й Молдови.

Імпорт насіння цих культур склав торік понад 48 тис. тонн на суму більш ніж $358 млн., знизившись третій рік поспіль. Найбільше насіння основних польових культур імпортовано зі США (26%), Франції (21%), Туреччини (18%), Угорщини (8%) і Румунії (5%).

Перегляди: 7