Головна Аквакультура Мінагрополітики обіцяє здешевлення риби у наступному році

Мінагрополітики обіцяє здешевлення риби у наступному році

Наступного року у водоймах України буде максимальне збільшення живих природних ресурсів, тож риба значно подешевшає в ціні. Про те розповів заступник міністра агрополітики Віталій Головня в ефірі телеканалу «Перший», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Також, за його словами, на рибну галузь очікують істотні законодавчі зміни. Адже останні зміни ухвалювалися ще 10 років тому, а в правилах любительського рибальства – 18 років тому.

«Основна новела змін, що готуються, – введення загальнодержавної електронної системи управління рибною галуззю. Тобто по суті кожен суб’єкт господарювання матиме свій електронний кабінет, щоб офіційно та легально здійснювати ту чи іншу господарську діяльність або вилов риби», – зазначив Віталій Головня.

Крім того, Україна реформуватиме сфери аквакультуру та марикультуру, щоб створити максимально комфортні умови для бізнесу та інвестиційного клімату для їх розвитку. Зокрема, вперше і ухвалено постанову щодо розвитку марикультури. Відповідно до неї акваторію Чорного моря можна придбати в користування на аукціоні, аби здійснювати там господарську діяльність.

Наразі на розгляд Верховної Ради подано інвестиційний законопроект, який розширює можливості для розвитку садкового господарства та СТРГ.

Перегляди: 9