Головна Тваринництво Молоковиробництво Молокосировина в Україні продовжує дешевшати

Молокосировина в Україні продовжує дешевшати

Ціни на молокосировину в Україні станом на 23 травня знизились на 37-43 копійки, порівняно з квітнем. Закупівельні ціни продовжують рухатися вниз під тиском слабкого попиту на внутрішньому і зовнішніх ринках,  повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку знизилась до 11,58 грн./кг без ПДВ, що на 43 копійки менше ніж у квітні. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 10,5 грн./кг до 12,2 грн./кг без ПДВ. Верхня межа діапазону цін знизилась на 30 копійок, а нижня межа опустилася на 34 копійки порівняно до квітня.

Вищий ґатунок також подешевів на 43 копійки порівняно до минулого місяця. Ціна на молоко склала 11,58 грн./кг без ПДВ. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 10 до 12 грн./кг без ПДВ. Порівняно до квітня, верхня межа цінового діапазону опустилася на 10 копійок.

Середня ціна на молоко першого ґатунку знизилась на 37 копійок, порівняно з квітнем, і склала 11,17 грн./кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,5 грн./кг і знизилась на 50 копійок порівняно до минулого місяця. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 11,22 грн./кг, що на 58 копійок менше ніж у квітні.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків опустилася на 41 копійку і склала 11,44 грн./кг без ПДВ.

«Сире молоко продовжує дешевіти під впливом зовнішніх і внутрішніх факторів. Незважаючи на певну активізацію попиту в країнах ЄС на біржові товари, поки європейським споживачам не цікава молочна продукція українських виробників. Молочний ринок ЄС все ще знаходиться в процесі подолання кризи, викликаної дисбалансом попиту і пропозиції», – прокоментував аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 5