Головна Рослинництво Олійні Миколаївський ОЕЗ Bunge за 2020 рік переробив 1 млн. тонн соняшнику

Миколаївський ОЕЗ Bunge за 2020 рік переробив 1 млн. тонн соняшнику

«Миколаївський олієекстракційний завод», що входить до групи Bunge, за результатами 2020 року переробив понад 1 млн. тонн насіння соняшнику, що є рекордним обсягом переробки насіння серед всіх українських заводів.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

Згідно з повідомленням, в листопаді 2020 року був зафіксований максимальний місячний обсяг переробки насіння – 93,37 тис. тонн.

Директор заводу Антон Білоусов зазначив, що завдяки реалізації інвестиційних проєктів, за 5 років підприємству вдалося збільшити продуктивність виробничої лінії майже на 30%.

«У 2020 році  команді «Миколаївського олієекстракційного заводу» вдалося провести щорічний капітальний ремонт заводу всього за 12 днів. За цей короткий період часу був виконаний ремонт критично важливого обладнання. Як результат, команді заводу вдалося не тільки збільшити продуктивність заводу, а також поліпшити якість продукції і знизити питоме споживання енергоресурсів», – йдеться в повідомленні.

За словами Антона Білоусова, в найближчих планах компанії – нарощування продуктивності і збільшення енергоефективності заводу.

Нагадаємо, що українські компанії за підсумками вересня-січня 2020/21 МР виробили 2,67 млн. ​​тонн соняшникової нерафінованої олії. Найбільшим виробником нерафінованої соняшникової олії за цей період стала компанія «Європейська Транспортна Стивідорна компанія» (Bunge). На її частку прийшлося 7,4% виробництва нерафінованої олії.

Перегляди: 7