Головна Економіка і аграрна політика На аукціон виставлено Усть-Дунайський морський порт

На аукціон виставлено Усть-Дунайський морський порт

Порт Усть-Дунайськ

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу майнового комплексу порту «Усть-Дунайськ», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію керівника регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександра Славського.

«Оголосили приватизацію першого порту в Україні! Це новий досвід держави – передача цілісного порту в приватну власність. До цього держава мала незавершений досвід концесій і різні формати оренди частин порту», – зазначив він.

За словами Славського, новий власник зможе інвестувати кошти і перетворити порт сучасний перевантажувальний центр. Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу порту запланований на 17 січня 2023 року, а стартова ціна становить 60 млн. грн.

«Усть-Дунайськ» – один з найменших морських портів, однак зараз, коли серед усіх інших повноцінно працювати можуть лише порти на Дунаї, він значно зростив обсяги перевалки. Зокрема, як повідомлялося, за 11 місяців поточного року вантажообіг порту «Усть-Дунайськ» склав 662 тис. тонн, що становить +1314,7% до показника за аналогічний період 2021 року.

Перегляди: 8