Головна Новини Ринок України На Буковині аграрії почали сів ранніх ярих зернових культур

На Буковині аграрії почали сів ранніх ярих зернових культур

На Буковині тривають весняно-польові роботи. Із настанням сприятливих погодних умов в господарствах активно розпочали підготовку до посіву ярих сільгоспкультур, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА.

Зокрема, аграрії проводять закриття вологи в ґрунті та розпочали посів ранніх ярих зернових культур. Також триває закупівля насіння сільгоспкультур, засобів захисту рослин, мінеральних добрив, паливо-мастильних матеріалів та йде підготовка до роботи технічних ресурсів.

Ярих зернових і зернобобових культури в області очікується посіяти 79,8 тис. га (110,7% до рівня 2020 року). У тому числі посівні площі пшениці – озимої та ярої – становитимуть 34 тис. га.

За оперативними даними, станом на 1 квітня 2021 року вже посіяно по всіх категоріях господарств області 7,9 тис. га ранніх ярих зернових культур, що складає 37,8% до прогнозу, у тому числі: ярого ячменю 6,7 тис. га (44,1%), ярої пшениці – 1 тис. га (34,5%) та 200 га вівса (20%).

Під посів ярих сільгоспкультур підготовлено 15,3 тис. га (6,8% до потреби) ґрунту. На разі запаси вологи є достатні, а саме в орному шарі ґрунту (20 см) – 72% та в метровому шарі – 80%.

Питання проведення комплексу весняно-польових робіт знаходиться на постійному контролі управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Перегляди: 3