Головна Новини Ринок України На «цифровому» полігоні AgriLab стартувала посівна ранніх зернових

На «цифровому» полігоні AgriLab стартувала посівна ранніх зернових

На полігоні аграрних інновацій Digital Field компанії AgriLab почалась посівна. Мета полігону – пошук найбільш ефективних сучасних агрономічних та технологічних рішень з точки зору економіки і прибутковості, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Зазначається, що цього року проєкт буде масштабнішим як за площею, так і за спектром культур та технологій.  Перший виробничий дослід тут заклали на посівах ярої пшениці (сорт КВС АКВІЛОН селекції KWS). На полі вивчатимуть вплив різних форм та способів внесення добрив на врожайність зернової і, головне – економіку.

Перед посівом було проведено комплексну агродіагностику за алгоритмом AgriLab, яка включала агрохімічний, агрофізичний аналіз ґрунту та вивчення історії поля. Це дозволило не лише розробити необхідну систему удобрення, а й виключити вплив критичних факторів на результати дослідів.

Також на демо-полі ярої пшениці демонструватимуть вплив різних параметрів посіву на розвиток та врожайність культури. Зокрема, експеримент стосуватиметься різних глибин та норм висіву насіння.

Як наголошують в AgriLab, головна мета Digital Field  – пошук найбільш ефективних рішень з точки зору економіки та управління ризиками, зокрема й пов’язаними з кліматичним змінами. Тому рішення і технології, які застосовують на полігоні, будуть цікаві аграріям з різних регіонів України.

Перегляди: 0