Головна Економіка і аграрна політика На державну підтримку АПК протягом наступних 3 років передбачається 13,5 млрд. гривень

На державну підтримку АПК протягом наступних 3 років передбачається 13,5 млрд. гривень

Бюджетна декларація на 2022 – 2024 роки передбачає, що протягом наступних трьох років аграріям буде доступна державна підтримка в загальному обсязі 13,5 млрд. гривень. Про це повідомив  перший заступник міністра фінансів Денис Улютін, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінфіну.

«Це означає, що вже зараз близько 9000 підприємств можуть активно планувати свою діяльність та визначатись спільно з профільним міністерством, яка саме підтримка їм необхідна: здешевлення кредитів та придбання сільськогосподарської техніки, розвиток фермерських господарств, розвиток тваринництва, садівництва, виноградарства тощо», – зазначив чиновник.

Він додав, що також малий та середній бізнес матиме доступ до 13,3 млрд. гривень у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» і гарантій Фонду розвитку підприємництва, а також до 10 млрд. гривень щорічно завдяки частковому гарантуванню державою їх боргових зобов’язань через інструмент портфельних гарантій.

Нагадаємо, днями міністр агрополітики Роман Лещенко заявив, що лобіюватиме питання щодо підвищення підтримки агросектору до 1% ВВП країни. За його словами, 4,5 млрд. гривень (виділених на АПК у 2021 році) – це не той рівень державної підтримки, якої заслуговує аграрна країна.

Перегляди: 1