Головна Переробна промисловість На Донеччині планується будівництво нових підприємств переробної промисловості

На Донеччині планується будівництво нових підприємств переробної промисловості

Будівництво низки нових підприємств переробної промисловості передбачено «Програмою підтримки агропромислового комплексу та розвитку земельних відносин у Донецькій області на 2021-2027 роки»,  проєкт якої схвалила колегія Донецької облдержадміністрації. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ОДА.

В ході реалізації програми планується будівництво елеваторів, комбікормового заводу, зерносховища, борошномельного, молокопереробного та м’ясопереробних цехів, цехів з виготовлення хлібобулочних виробів та переробки насіння соняшнику.

«Загальна сума необхідних інвестицій складає близько 170 млн грн», –  зазначив директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Артем Чаган.

Заходи з розвитку харчової та переробної промисловості передбачають будівництво 4 забійних пунктів  потужністю до 40 голів великої рогатої худоби на добу кожний  шляхом закупівлі та встановлення модульного обладнання для їх облаштування в Олександрівці, Соледарі,  Волновасі, Сартані.  Також планується створення модульних міні-м’ясопереробного та молокопереробного заводу в Званівській громаді Бахмутського району. 

Діяльність цих переробних виробництв забезпечить переробку щороку 360 тонн м’яса у живій вазі, 1900 тонн молока, вироблених господарствами населення, та буде створено близько 50 нових робочих місць.

Перегляди: 6