Головна Новини Ринок України На Гнідавському цукровому заводі стартувала переробка тростинного цукру-сирцю

На Гнідавському цукровому заводі стартувала переробка тростинного цукру-сирцю

На Гнідавському цукровому заводі стартував виробничий сезон і перша партія сирцю цукрової тростини вже пішла на переробку. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію підприємства.

«Це важливо виробити сьогодні додатковий цукор і зупинити його зростання в ціні. Безумовно, що це ніяк не вплине на переробку цукрового буряка, який буде вирощений сільгоспвиробниками та селянами. Ми виконаємо всі взяті на себе зобов’язання», – запевнив директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха.

Своєю чергою, заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич пояснив, що цукор із тростини нічим не відрізняється від бурякового, а розмови про це не більше ніж просто міфи.

«Щодо побоювань, що завод не буде переробляти цукровий буряк, бо переробляє тростину, то можу запевнити, що такого не буде. До слова, сезон переробки цукрової тростини триває від травня до вересня, відповідно, сезон переробки буряка – від жовтня до щонайпізніше кінця січня, тому турбуватися немає за що», – підкреслив Гліб Галькевич.

Як повідомлялося, компанія «Астарта» перероблятиме тростинний цукор-сирець  на Яреськівському цукровому заводі – законтрактовані обсяги переробки на наступні три місяці становлять 60 тис. тонн.

Перегляди: 3