Головна Зберігання На Херсонщині фермери викидають урожай обабіч доріг

На Херсонщині фермери викидають урожай обабіч доріг

У Генічеському районі Херсонщини просто на узбіччі тутешньої автотраси хтось додумався вигорнути кілька тонн пророслої цибулі.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

«Такі купи виростають повсюдно: то гнилі томати на пустирищі вигорнуть, то біля стихійного ринку купу непроданих кавунів залишать. З цибулею те саме – восени закупівельні ціни на цей популярний овоч з “борщового набору” виявилися занизькими. Аграрії притримали його, але відчутного подорожчання продукції не сталося – її зібрали вдосталь. Тож цибуля псується, і її починають викидати будь-де, аби лише не платити за утилізацію», – зазначає видання.

За обсягами збирання овочів Херсонщина щороку б’є рекорди: два мільйони тонн не межа. Місцева влада восени з гордістю звітує про черговий успіх. Але ніхто не досліджує й не інформує, яка частина тих рекордних врожаїв псується, не дійшовши до споживача.

За одними оцінками, в різні роки втрати сягають до чверті того, що виростили, за іншими – до третини. Щоб перешкодити такому марнотратству, індивідуальним господарствам треба об’єднуватися й будувати сучасні сховища, налагоджувати переробку на місцях.

Перегляди: 1