Головна Економіка і аграрна політика На Херсонщині триває створення трьох індустріальних парків

На Херсонщині триває створення трьох індустріальних парків

Нині на Херсонщині триває робота зі створення трьох агроіндустріальних парків. Про це розповів заступник голови Херсонської ОДА Андрій Граділь, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення прес-служби.  

Зокрема, у Новорайській тергромаді планується створення промислового парку агропорт «Червоний маяк», площею земельної ділянки 15 гектарів. Тут планується спорудити логістичний комплекс з елеватором та річковим терміналом. Орієнтовний обсяг інвестицій – 40 млн. гривень.

Для створення «Скадовськ Індастріал Інвест» в Скадовській тергромаді планується залучити 423 млн. гривень інвестицій. Це індустріальний парк з трьома промисловими майданчиками: підприємства харчової промисловості та переробки сільгосппродуктів, а також підприємства зі зберігання сільськогосподарської продукції. Площа земельної ділянки – 19,2 га.

Індустріальний парк «Рост Агро» в Олешківській тергромаді передбачає будівництво комплексного заводу мінеральних добрив та митного складу. Площа земельної ділянки – 12 га, орієнтовний обсяг інвестицій  – 100 млн. євро.

«Реалізація проєктів зі створення індустріальних парків на Херсонщині сприятиме створенню понад 500 нових робочих місць. Нині проводиться робота щодо підготовки необхідних документів для включення трьох промислових парків Херсонщини до Реєстру індустріальних парків», – зазначив Андрій Граділь.

Перегляди: 3