Головна Новини Надзвичайна подія На Кіровоградщині зареєстровано спалах АЧС

На Кіровоградщині зареєстровано спалах АЧС

Захворіли та загинули свині на території приватного підприємства в селі Подорожнє Олександрійського району, де всього утримувалася 551 голова, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.  

У хворих тварин були наявні клінічні ознаки африканської чуми свиней. За результатами досліджень біологічного матеріалу від загиблих тварин було підтверджено АЧС.

Рішенням місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській РДА затверджено план дій та визначено межі епізоотичного вогнища. Відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, тварини, які утримувалися в приватному підприємстві, були умертвлені, а їх трупи спалені. Приміщення, в яких утримувалися свині, знезаражено. На в’їзді до епізоотичного вогнища встановлено карантинний пост, забезпечено цілодобове чергування. Обмежено доступ стороннього транспорту та людей на час карантину з АЧС строком на 40 діб.

Проводиться робота з уточнення свинопоголів`я в зонах захисту та нагляду. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання та загибель свинопоголів’я з навколишніх населених пунктів та господарств не надходило. Ситуація залишається на контролі.

Перегляди: 5