Головна Війна проти України На Кіровоградщині завдяки «Садам Перемоги» очікують  збільшення врожаю городини

На Кіровоградщині завдяки «Садам Перемоги» очікують  збільшення врожаю городини

На Кіровоградщині за ініціативою «Сади Перемоги» громади залучили додаткові площі під городину понад 30 га, на яких вирощували всі традиційні городні культури: кабачки, огірки, томати, картоплю, буряк, капусту і моркву.  Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу адміністрації.

В результаті, за попередніми даними, в області очікують збільшення валового виробництва овочів на 30% до 2021 року, чого цілком достатньо для забезпечення харчових потреб населення регіону.

«Все базувалася на ентузіазмі та захопленні ідеєю жителів області», –  зазначила чиновниця.

Вона розповіла, що люди долучилися до ініціативи самотужки через те, що ідея цікава, а люди вміють і люблять вирощувати городину.

«Хтось розбив власний город чи садок заради експерименту. Також було і є розуміння, що додатковий ресурс овочів в умовах війни ніколи не буде зайвим», – додала Валерія Фурманова.

«Сади Перемоги» – овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. В Україні започаткована навесні цього року кампанія спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в країні.

Перегляди: 5