Головна Рослинництво Зернові На Кіровоградщині завершуються жнива кукурудзи

На Кіровоградщині завершуються жнива кукурудзи

Господарства Кіровоградської області завершують збирати кукурудзу – наразі зернову обмолочено на 99% засіяних площ.

Про це повідомила керівник обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

Вона розповіла, що торік кукурудзу в області посіяли три з половиною тисячі господарств. На тепер намолотили 1,8 млн. тонн зернової при середній врожайності 55,7 ц/га.

За словами Валерії Фурманової, якщо порівнювати з позаминулим роком, цього сезону врожайність менша. Тоді в області зібрали 2,4 млн. тонн кукурудзи, а її врожайність становила 70 ц/га.

Також повідомляється, що наразі при температурі – 2  ̊С збирають кукурудзу на 11 га поля науково-дослідного полігону інституту сільського господарства у Кропивницьому районі. Восени це зробити не встигли зібрати через дощі.

Завідувач відділу рослинництва інституту Назар Умрихін розповів, що збирання кукурудзи при температурі -7-0  ̊С не впливає на якість зерна, зате дає зекономити на сушінні кукурудзи. Так, нині вологість кукурудзи, яку збирають, коливається від 21 до 25%, а восени вона становила 30-32%.

Перегляди: 10