Головна Економіка і аграрна політика На кордоні побудують інспекційні пости для контролю безпечності харчових продуктів

На кордоні побудують інспекційні пости для контролю безпечності харчових продуктів

У рамках проєкту прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України, що реалізується спільно зі Світовим банком, проводиться підготовча робота щодо будівництва прикордонних інспекційних постів (ПІП). Програмою передбачено будівництво десяти таких постів до кінця 2023 року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

Такі пости контролюватимуть безпечність харчових продуктів та відслідковуватимуть відповідність продукції санітарним та фітосанітраним заходам. На даний час призначені прикордонні інспекційні пости відсутні на території України, а контроль здійснюється у митницях призначення в середині країни.

«Прикордонні інспекційні пости дозволять підвищити рівень контролю безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Крім того, це допоможе більш ефективно працювати в напрямку запобігання поширенню на території країни небезпечних інфекційних  хвороб від тварин, які імпортуються в Україну», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Наразі триває підготовча робота: вирішуються питання передачі у користування ДПСС земельних ділянок, на яких будуть розташовані пости, та узгоджуються містобудівні умови.

Перегляди: 2