Головна Інші ринки На Київщині засадили перший в Україні полігон енергетичною вербою

На Київщині засадили перший в Україні полігон енергетичною вербою

Науково-дослідна плантація з вирощування енергетичної верби поблизу Обухова на Київщині висадила на 3 га 45 тис. саджанців енергетичної верби. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Обухівської райдержадміністрації.

«Якщо ми будемо вирощувати енергетичні рослини хоча б на 1 млн. га деградованих земель,  то це дозволить замістити в еквіваленті до 5 млрд. кубометрів газу щороку», – зауважив виконувач обов’язків голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Розповідаючи про переваги енергетичної верби, керівник ТОВ «Енергетична верба»Леонід Мележик, зазначив, що 30% маргінальних земель, засаджених енергетичною вербою, дозволять замістити 7 млрд. кубометрів газу і заощаджувати 60 млрд. грн. на рік. Крім того, такі проєкти також дозволять створити 1 млн. робочих місць.

Щоб мультиплікувати подібні проєкти по всій країні, Держенергоефективності разом із Міненерго розробило низку законопроєктів. Один з них – саме для покращення інвестиційної привабливості вирощування енергорослин.

Перегляди: 6