Головна Економіка і аграрна політика На Луганщині буде створено сучасний агрологістичний хаб

На Луганщині буде створено сучасний агрологістичний хаб

Меморандум про створення агрологістичгого хабу вручив Старобільській міській раді перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Луганської ОДА.

Проєктом, який профінансує Міжнародний банк реконструкції та розвитку, передбачається залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків воєнних дій для агропромислової галузі на території Луганської області, підконтрольній Уряду України.

Під час вручення меморандуму було зазначено, що інвестування у розвиток аграрного сектору наразі є пріоритетом. Стратегією економічного розвитку Луганської та Донецької областей передбачається створення служби інвесторів, які власне й будуть «інвестиційними нянями» на відповідних територіях. При цьому проєкт після його завершення має стати прибутковим.

«Для нас важливий вихід економіки з тіні, розвиток малого підприємництва, кадрового потенціалу регіону», – наголосив Замлинський.

Окремо заступник міністра доручив протягом трьох тижнів провести  інвентаризацію сільськогосподарських підприємств Старобільщини, які володіють земельними ділянками до 500 га, та проаналізувати продукцію, що ними виробляється.

Перегляди: 0