Головна Овочівництво На Львівщині побудують завод із безвідходної переробки картоплі

На Львівщині побудують завод із безвідходної переробки картоплі

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна» має намір збудувати на Львівщині завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту економічного розвитку Львівської облдержадміністрації.

Вартість будівництва становитиме близько $7 млн., на підприємстві планується створити майже 50 робочих місць.

«Плануємо переробляти 40-50 тисяч тонн картоплі в рік. Для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині. Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу. В планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та у подальшому налагодити процес закупівлі у аграріїв  картоплі», розповів член Ради директорів компанії Олег Дринь.

Торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Потужність сховища – 11 тис. тонн картоплі. Цього року працюють над будівництвом другої черги картоплесховища такою ж потужністю.

Компанію «Централ Плейнс Груп Україна» заснувала група іноземних інвесторів-аграріїв з Великобританії та Республіки Фінляндія  з метою розвитку сільського господарства у Львівській області.  Підприємство саме вирощує картоплю у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. Торік валове виробництво склало близько 15 тис. тонн. 

«Ми вирощуємо картоплю і співпрацюємо з компанією Frito-Lay, яка займається виробництвом чіпсів. Зараз кожна шоста пачка чіпсів цієї компанії виготовлена з нашої картоплі, а це загалом кожна десята в Україні. Амбітні плани – щоб кожна четверта пачка в Україні була з нашої картоплі», – додав Олег Дринь.

Перегляди: 1