Головна Тваринництво Молоковиробництво На Львівщині почали будувати перший в Україні кооперативний молокозавод

На Львівщині почали будувати перший в Україні кооперативний молокозавод

У селі Утішків на Львівщині розпочалося будівництво першого в країні кооперативного молокозаводу, власником якого стане об’єднання сільськогосподарських молочних кооперативів області.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

Близько 22 млн. гривень, або майже 80% від вартості заводу,  на будівництво виділив уряд Канади, який реалізує в Україні програму «Розвиток молочного бізнесу». Решту інвестицій в об’єкт вкладуть самі фермери. Наразі на ділянці площею 3 га, де розташовуватиметься об’єкт, почали підготовку до закладання фундаменту.

«Виробники молока постачатимуть власну сировину на власний завод. Це буде замкнений ланцюжок від виробника молока до виробництва готової продукції. Важливо те, що фермери матимуть контроль над переробкою, виробничим процесом, логістикою, розподілом дивідендів тощо. Нині, коли фермери здають молоко на завод, двері перед ними зачиняються і жодного впливу на подальший процес постачальники не мають», – розповів координатор проєкту Андрій Бліновський.

Канадський уряд обіцяє подвоїти вкладені фермерами кошти за умови, що цих грошей буде достатньо для запуску повноцінного виробництва.

Перегляди: 2