Головна Рослинництво Зернові На Львівщині прогнозують збільшення площі озимих культур

На Львівщині прогнозують збільшення площі озимих культур

Аграрії Львівщини визначились з площами посівів озимих культур під урожай 2024 року. В осінній посівній кампанії господарствами усіх категорій прогнозується посіяти близько 230 тис. га озимих культур.  Це на 1,4% більше площ попереднього року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА  у Facebook.

У комерційному секторі площі під  озимими культурами в сезоні 23/24 років займатимуть 146,0 тис. га (+2,4% до площ минулого року). За середньорічними даними площі вирощування озимих культур займають близько 40% всіх посівних площ, задіяних сільськогосподарськими виробниками.

«Сільгоспвиробники надають пріоритет озимим зерновим культурам, оскільки вони дають вищу на 20-40% врожайність в залежності від культури. За середньорічними даними озимі зернові культури забезпечують до 50% всього валового виробництва зерна за рік», – зазначила директорка обласного агродепартаменту Тетяна Гетьман.

Під урожай 2024 року у господарствах усіх категорій озимих зернових прогнозується посіяти на площі 183,3 тис. га (+3,6% до минулого року), а технічні (озимий ріпак)  менше на 6,7% (46,6 тис. га).  Із озимих  зернових у поточному році збільшені  прогнози посіву озимої пшениці на 4,2 %, озимого ячменю на 0,5%. 

За оперативною інформацією станом на 6 вересня 2023 року на Львівщині  вже посіяно 28,8 тис. га (62% до прогнозу) озимого ріпаку та 1,4 тис.га (0,8%) озимих зернових.

Перегляди: 6