Головна Економіка і аграрна політика На Львівщини за кошти облбюджету поліпшать громадські пасовища

На Львівщини за кошти облбюджету поліпшать громадські пасовища

Рішенням сесії Львівської обласної ради внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки, якою передбачено напрям фінансової підтримки «Субвенція органам місцевого самоврядування на заходи з поліпшення громадських пасовищ».

Основним завданням цього заходу є підвищення продуктивності природних сільськогосподарських угідь за рахунок їх корінного або поверхневого поліпшення та організації випасання.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

 «Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду обласного бюджету у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у вигляді субвенції органам місцевого самоврядування. Умовою для одержання коштів є рішення ОМС про створення громадських пасовищ, наявність проєкту землеустрою земельної ділянки комунальної власності та її реєстрація, а також проєктно-кошторисна документація, яка визначає перелік та загальну вартість самих робіт», – зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман.

Цього року, з обласного бюджету виділено 3 млн. гривень на поліпшення громадських пасовищ. Дана підтримка діє на Львівщині з 2021 року. У попередньому році профінансовано 6 громад на суму понад 2,5 млн. гривень, площа до поліпшення становила понад 322 га.

Перегляди: 5