Головна Новини На межі Києва знайдено труп загиблої від АЧС свині

На межі Києва знайдено труп загиблої від АЧС свині

pig wild trup

На території лісопаркового господарства Дарницького району Києва на межі Київської області був знайдений труп дикої свині. По даному факту робоча група ГУ Держпродспоживслужби в столиці  виїхала місце події й провела епізоотичне обстеження території, яка межує з лісопарковим господарством. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

Зазначається, що труп тварини вагою близько 200 кг в стані глибокого аутолізу був виявлений на узбіччі дороги. Зважаючи на обставини, зокрема, положення трупа, шматок тканини з плямами крові, припускається, що труп було вивантажено з автотранспорту. Отже, тварина загинула в іншому місці.

Фахівцями був відібраний пат матеріал, який направили для проведення лабораторних досліджень до Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві. Відповідно до звіту, виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Встановлено межі спалаху – це частина території Дарницького лісопаркового господарства, де виявлено труп. Зона захисту включає межі території цього господарства, епізоотичного вогнища (неблагополучного пункту). До зони нагляду віднесено:

  • у східному напрямку –  прилеглі території Київської області;
  • у західному напрямку – частина Дарницького, Дніпровського районів Києва та прилеглі території Київської області;
  • у південному напрямку –  прилеглі території Київської області;
  • у північному напрямку  – частина Деснянського району та прилеглі території Київської області.

Перегляди: 1