Головна Новини Надзвичайна подія На Обухівщині зафіксовано спалах АЧС серед диких кабанів

На Обухівщині зафіксовано спалах АЧС серед диких кабанів

В мисливських угіддях Київщини  зареєстровано спалах африканської чуми свиней  серед диких кабанів. Про це повідомляє «ПроАго Груп» з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

З патологічного матеріалу двох трупів диких кабанів, які були виявлені в угіддях Обухівського районного мисливського господарства при молекулярно-генетичних дослідженнях виділено ДНК вірусу АЧС.

У зв’язку з цим рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Обухівській районній державній адміністрації територію, де було виявлено загиблих тварин, оголошено епізоотичним вогнищем та запроваджено карантин. Також затверджено план заходів щодо недопущення розповсюдження африканської чуми свиней.

До зони захисту віднесено територію Обухівського районного мисливського господарства, населені пункти Обухівського району Обухівської міської територіальної громади (с. Перше Травня, с. Шевченкове, с. Застугна, с. Копачів) та Козинської селищної територіальної громади (с. Березове, с. Старі Безрадичі) з прилеглими до них територіями.

Як повідомлялося, через спалах наприкінці січня АЧС в популяції диких тварин в Чернігівському районі Чернігівській області проводиться відстріл кабанів з наступним спалюванням туш.

Перегляди: 4