Головна Економіка і аграрна політика На Півдні України розпочинається масштабний проєкт зрошення та меліорації

На Півдні України розпочинається масштабний проєкт зрошення та меліорації

Цього розпочинається масштабний проєкт зрошення та меліорації на Півдні України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр агрополітики Роман Лещенко, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Це є серед пріоритетів Мінагрополітики на 2021 рік наряду з земельною реформою, яку ми фіналізуємо прийняттям базових законів та первинним запуском обігу земель сільськогосподарського призначення. Нам важливо сьогодні почути думку вчених, вивчити ключову проблематику і Мінагрополітики має бути в основі цього процесу», – зазначив він.

Міністр перелічив виклики, які потребують сьогодні комплексного вирішення:

  • глобальні кліматичні зміни вже вплинули на падіння сільського господарства. Критичною ситуація є на Півдні України, в Одеській області – район Бессарабії, де третій рік з-за посухи аграрії втрачають врожаї та йде процес банкрутства с/г підприємств;
  • відсутність інвестицій в інфраструктуру та занепад водних господарств країни;
  • облік водокористування. Застаріле і неенергоефективне обладнання насосних станцій призводить до великих втрат електроенергії, що створює умови для тінізації ринку і можливості для недобросовісних суб’єктів господарювання та водопостачальників.
Перегляди: 0