Головна Тваринництво Молоковиробництво На початку квітня ціни на молочну сировину пішли на зниження

На початку квітня ціни на молочну сировину пішли на зниження

Ціни на сире молоко в Україні порівняно зі станом на кінець березня знизились на 3-5 копійок, в залежності від ґатунку, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку склала 12,13 грн./кг без урахування ПДВ, що на 5 копійок менше ніж в березні. Діапазон цін на даний ґатунок в господарствах варіюється від 10,84 грн./кг до 12,7 грн./кг. Верхня межа діапазону цін опустилася на 10 коп.

Ціна на вищий ґатунок теж опустилася на 5 копійок, до 12,13 грн./кг без ПДВ. Порядок цін на дане молоко в господарствах складає від 10 грн./кг до 12,1 грн./кг.

Середня ціна на молоко першого ґатунку знизилась на 3 копійки, до 11,64 грн./кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах складала 10 грн./кг, а максимальна – 11,8 грн./кг. Верхня межа діапазону цін на перший ґатунок знизилась на 10 коп.

Середньозважена ціна трьох ґатунків опустилася на 4 копійки і склала 11,97 грн./кг без ПДВ.

Скорочення цін на сировину в Україні пов’язане з адаптацією виробників і переробників до непростих реалій молочного ринку, вважає аналітик АВМ. На його думку, дана корекція була необхідною мірою задля зменшення собівартості виробництва молочних продуктів в умовах скорочення попиту всередині країни і на ринках збуту, а також різкого падіння цін на молоко в Європі.

Вірогідно, скорочення цін на сире молоко в Україні буде контрольованим, а їх коливання незначним в короткостроковій перспективі і можна розраховувати на боковий тренд, припускають в асоціації.

Перегляди: 3