Головна Новини Ринок України На Полтавщині завершують збір ранніх зернових

На Полтавщині завершують збір ранніх зернових

У Полтавській області аграрії завершують збір ранніх зернових. На сьогодні ними намолочено 1,5 млн. тонн зерна, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА у Facebook.

Про хід польових робіт і збір зернових культур на Полтавщині розповів на брифінгу 3 серпня директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергій Фролов.

«Аграрії Полтавщини завершують жнива. Станом на сьогодні вже обмолотили 85% до прогнозу. Цьогоріч ранніх зернових до збору – 327 тис. га», – розповів він.

Сергій Фролов зазначив, що орієнтовно планують завершити жнива до кінця першої декади серпня.

«Якщо порівнювати з минулим роком на цю дату, то цьогоріч намолочено на 600 тис. тонн більше. Середня врожайність склала 55 ц/га. Це, фактично, на 13 тонн центнерів більше з кожного гектара, ніж минулоріч. Зокрема, пшениці намолочено 1,2 млн. тонн. Середня урожайність склала майже 60 ц/га», – поінформував він.

Очільник департаменту додав, що для потреб Полтавщини 1 млн. тонн зернових цілком достатньо. Водночас аграрії починають відчувати певні проблеми зі збутом.

«За останній тиждень ціна на пшеницю зменшилася на 4%. Сподіваємося, що наші аграрії знайдуть можливості витримати певний період, коли владнається ситуація. Тим більше, в області ємностей для зберігання маємо до 6 млн. тонн, 1,5 млн. з них – зайняті до початку жнив», – зазначив Сергій Фролов.

Перегляди: 3