Головна Економіка і аграрна політика На розвиток садів і теплиць виплачено 416 млн. гривень грантів

На розвиток садів і теплиць виплачено 416 млн. гривень грантів

Ще 1,8 млн. гривень виплатили 2 агропідприємствам у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота». Ці гроші будуть спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Загалом цьогоріч 108 господарств отримали державну допомогу на суму майже 416 млн гривень на розвиток садів і теплиць. Зокрема, на сади виплачено 336, 6 млн. грн 92 господарству. Ще 16 отримали 79,3 млн. гривень –  на теплиці. Повністю цього року виплатили гранти 85 господарствам.

З початку дії програми виплачено вже 465 млн. гривень 117 суб’єктам господарювання. Зокрема, майже 371,7 млн. гривень отримали 99 господарства на  розвиток  садівництва, ягідництва та виноградарства та 93,3 млн. гривень – 18 підприємців на теплиці.

Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень». Гранти надаються у розмірі не більше 70% вартості проєкту, але не більше 10 млн. гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проєкту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 14 осіб на один гектар.

Перегляди: 4