Головна Зберігання На Сумщині запущено в експлуатацію новий елеватор-стотисячник

На Сумщині запущено в експлуатацію новий елеватор-стотисячник

У селі Степанівка Сумського району відбулося урочисте відкриття елеватора ТОВ «Ханзе Агрі Україна». Потужність становить 100 тис. тонн одночасного зберігання зерна, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА.

Будівництво  сховища завершене у листопаді 2021 року. Елеватор здатний приймати зерно в обсязі 4 тис. тонн за добу, відвантажувати: залізничним транспортом – 3,5 тис. тонн за добу; автотранспортом – 1,5 тис. тонн за добу. Підприємство має власну лабораторію, яка сертифікована за міжнародними стандартами якості ISO 9001:2015. Працюють дві сушарки: потужністю 2,5 тис. тонн за добу, яка працює на газовому опаленні та потужністю 1 тис. тонн за добу − на альтернативному виді палива.

Зазначається, що цей сучасний елеватор забезпечить потреби як безпосередньо власників, так і надаватиме послуги з доробки, зберігання та подальшої реалізації зерна іншим суб’єктам господарювання регіону.

Загалом на Сумщині послуги зі зберігання зерна  надають 42 елеватори, місткість яких становить понад 2,8 млн. тонн, з них 12 – загальною потужністю 676 тис. тонн. Потреба інфраструктури ринку зерна потребує модернізації та реконструкції наявних в області та будівництва нових зернозберігальних потужностей.

Перегляди: 5