Головна Війна проти України На Тернопільщині аграрії готуються до посівної

На Тернопільщині аграрії готуються до посівної

Понад три сотні господарств на Тернопільщині готуються до посівної кампанії й збираються вийти в поля, як тільки потеплішає.

Про це повідомив директор обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне Тернопіль».

В області цьогоріч запланували посіяти ярі культури на ділянці площею 560 тис. га, розповів Стахів. Основними матеріально-технічними ресурсами забезпечені, озимину підживили. За його словами, найболючіше питання – це потреба в пально-мастильних матеріалах:

«Багато проплатили за нього, але у зв’язку з воєнними діями, аграріям пального не доставили. Тому на сьогодні Кабмін це вирішує. Ми склали список, скільки кому треба пального. Сподіваємося, що найближчим часом все необхідне для початку посівної кампанії буде доставлено в область».

Незважаючи на комендантську годину, обласна військова адміністрація дозволила проводити посівну вночі, після 22 години. Фермери мають попередити про це голів громад, каже Стахів.

«Погодні умови складаються так, що запас вологи дуже низький. Морози і вітер зменшують вологість ґрунту, тому сіяти ліпше вночі».

На Тернопільщині засіяли озимих на площі 210 тис. га орної землі, ріпаку – на площі понад 75 тис. га.

«Прогнозованого врожаю має вистачити, щоби забезпечити продовольчу потребу і на Тернопільщині, і в тих областях, де не можуть зараз засіяти поля», – розповів Володимир Стахів.

Перегляди: 5