Головна Овочівництво На Волині під овочеві культури відвели 13 тис. гектарів землі

На Волині під овочеві культури відвели 13 тис. гектарів землі

Овочеві культури на Волині вирощують переважно в особистих селянських господарствах. Якщо під посадкові площі для овочів відведено 13 тис. гектарів, то лише 500 га або 4% — це землі сільгосппідприємств і юридичних осіб.

Про це розповів начальник відділу рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Книш, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

Зі слів посадовця, картоплі цього року планують висадити на 89 тис. га, 80% уже посаджено. Восени 2023-го, зазначив Олександр Книш, в області зібрали 1 300 тис. тонн картоплі, інших овочів орієнтовно 300 тис. тонн.

Половина з вирощеного, сказав посадовець, забезпечує потреби споживачів області, решту продають у різні регіони України. Найбільшу питому вагу в області займає морква: її висівають на майже 4 тис. га, збирають близько 100 тис. тонн.

«Безумовно ми й в себе заміщаємо, і в інших регіонах, які випали з аграрного виробництва. Культури борщового набору, вони мають суттєву вагу, це капуста, яка з площі 2 тис. га дає близько 45 тис. тонн, буряк теж до двох тисяч. Цибулі висіваються близько тисячі гектарів і вал десь близько 30 тис. тонн», — додав посадовець.

Перегляди: 29