Головна Тваринництво Молоковиробництво Надлишки молока тиснуть на закупівельні ціни

Надлишки молока тиснуть на закупівельні ціни

Ціни на молоко в Україні навесні йдуть вниз під впливом появи надлишків сировини та скорочення попиту на молочні продукти на внутрішньому ринку, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу Асоціації виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 25 квітня склала 14,12 грн./кг без ПДВ, що на 31 коп. менше ніж місяць тому. Вищий ґатунок в середньому коштував 14,12 грн./кг без ПДВ (-31 коп). Молоко першого ґатунку в середньому закуповувалося по 13,42 грн./кг без ПДВ, що на 11 коп. менше порівняно до ціни в другій половини березня. Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 13,89 грн./кг без ПДВ, що на 24 коп. менше ніж місяць тому.

 «У другій половині квітня відбулося суттєве зниження закупівельних цін через наявність надлишків молока-сировини на ринку. Щороку в квітні-травні в Україні відбувається значний приріст виробництва через підвищення лактації у корів. Зазвичай, в цей період молокопереробні підприємства знижують закупівельні ціни і нарощують обсяги виробництва вершкового масла, сухого молока та молочних консервів й заповнюють даними товарами склади», прокоментував аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 270