Головна Війна проти України Найбільш постраждалі від війни підприємства українського АПК

Найбільш постраждалі від війни підприємства українського АПК

Зруйнована фабрика компанії «Монделіс Україна» у Тростянці

Втрати економіки України внаслідок розв’язаної росією війни вже сягнули $564,9 млрд. При цьому, за повідомленням міністра економіки Юлії Свириденко, безпосередні збитки, завдані українським підприємствам та організаціям, наразі становлять $80 млрд., повідомляє «ПроАгро Груп».

Телеграм-канал UA War Infographics склав перелік 25 промислових об’єктів, які найбільше постраждали від безпосередніх бойових дій, артилерійських обстрілів й ракетних ударів ворога.

На першій позиції в ньому перебуває компанія «Монделіс Україна» — українське підприємство, що входить до групи компаній Mondelēz International і є виробником шоколадної продукції під ТМ Milka, «Корона», печива Oreo, бісквітних тістечок «Ведмедик Барні», чіпсів «Люкс», жувальної гумки Dirol та іншої продукції. До складу компанії в Україні входять Тростянецька шоколадна фабрика на Сумщині та ТОВ «Чіпси Люкс» у с. Старі Петрівці на Київщині. Як повідомлялося, наприкінці березня, відступаючи з території Сумської області, рашисти пограбували і практично знищили фабрику компанії у м. Тростянець.

Також у переліку найбільш постраждалих підприємств компанія «Оптімус Агро Трейд», чий найстаріший в Україні Оріхівський елеватор у Запорізькій області впродовж війни кілька разів зазнавав артилерійських обстрілів.

Ще один агровиробник, приведений у переліку, – Уманський тепличний комбінат (Черкаська область). А серед виробників харчової продукції в ньому значаться підприємство «Артемсіль» з м. Соледар, що на Донеччині, а також компанія Coca-Cola Beverages Ukraine, що має завод біля міста Бровари на Київщині.

Цей завод разом із шоколадною фабрикою у Тростянці позначені як повністю зруйновані підприємства, що не підлягають відновленню. Поза тим «Кока-кола», попри практично повне знищення свого виробництва, наразі відновлює його роботу.

Перегляди: 29