Головна Війна проти України NASA Harvest оцінила врожай на окупованих українських територіях

NASA Harvest оцінила врожай на окупованих українських територіях

Програма NASА з продовольчої безпеки та сільського господарства оцінила обсяги сільськогосподарських культур, які вирощуються в тимчасово окупованих Росією регіонах України.

Як показує оцінка супутникових знімків, цього року в окупованих територіях зібрано близько 6,4 млн. тонн пшениці та майже 1,5 млн. тонн насіння соняшника, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Forbes.

Під час війни стає все важче отримати достовірну інформацію про те, скільки посаджено та зібрано на окупованих територіях. І хоча деякі культури споживатимуться на місці частина врожаю вирушить до рф або буде змішана з російським зерном і продана на світовому ринку.

Оцінені NASA Harvest обсяги у майже 8 млн. тонн хоча й недостатні, щоб змінити глобальний баланс, все ж є значними і не врахованими у галузевих звітах, які трейдери використовують для оцінки постачання та експорту, що може вплинути на ринкові ціни.

«Ми говоримо про величезну кількість зерна, – сказала Інбал Беккер-Решеф, директорка програми NASA Harvest. – Дуже важливо, щоб ця інформація була загальнодоступною та прозорою, а також розповідала про те, скільки продуктів харчування зараз збирають та виробляють».

Оцінка вартості та збитків також є важливою для будь-яких вимог, які Україна може предʼявити як репарації від рф.

Дослідження NASA Harvest також показує, що близько 7% сільськогосподарських угідь України було занедбано цього року, в основному вздовж лінії фронту.

Перегляди: 25