Головна Новини Новини компаній «Нива Переяславщини» будує на Київщині м’ясопереробний завод

«Нива Переяславщини» будує на Київщині м’ясопереробний завод

Група компаній «Нива Переяславщини» будує на Київщині першу чергу майбутнього м’ясопереробного заводу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

Зазначається, що завод вироблятиме високомаржинальний продукт – м’ясо-кісткове борошно, а також жир. Борошно як високопротеїнова сировина  використовується у виробництві кормів для тварин, а жир – у косметичній та біодизельній промисловості.

Наразі на будівництві ведуться роботи із монтажу очисних споруд, зокрема, біореакторів, один з яких вже готовий. В ньому житимуть мікроорганізми, які перетравлюватимуть виробничі відходи.  Очистка води так само буде багатоступеневою із використанням механічних, хімічних та біологічних способів очищення.

«Переконаний, що подібне виробництво – рідкість в Україні. Його особливість у тому, що сировина для виробництва продуктів рендерингу не буде зберігатися, вона буде перероблятися «із коліс», із м’ясокомбінату до рендерінгу вона поступить впродовж 15-30 хвилин. Потужність переробки з лихвою покриватиме потреби заводу, маємо ще значний запас міцності», –  зазначив директор групи компаній Віталій Шакель.

На цей проєкт використані кошти ЄБРР та IFC, тому все від початку будівництва і впродовж усього його функціонування буде під контролем керівництва компанії та наших фінансових донорів. Уже підібрано персонал рендерінгу, а навчання вони пройдуть безпосередньо у виробника технологічного обладнання майбутнього заводу.

Перегляди: 6