Група компаній «Нива Переяславщини» будує на Київщині першу чергу майбутнього м’ясопереробного заводу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.
Зазначається, що завод вироблятиме високомаржинальний продукт – м’ясо-кісткове борошно, а також жир. Борошно як високопротеїнова сировина використовується у виробництві кормів для тварин, а жир – у косметичній та біодизельній промисловості.
Наразі на будівництві ведуться роботи із монтажу очисних споруд, зокрема, біореакторів, один з яких вже готовий. В ньому житимуть мікроорганізми, які перетравлюватимуть виробничі відходи. Очистка води так само буде багатоступеневою із використанням механічних, хімічних та біологічних способів очищення.
«Переконаний, що подібне виробництво – рідкість в Україні. Його особливість у тому, що сировина для виробництва продуктів рендерингу не буде зберігатися, вона буде перероблятися «із коліс», із м’ясокомбінату до рендерінгу вона поступить впродовж 15-30 хвилин. Потужність переробки з лихвою покриватиме потреби заводу, маємо ще значний запас міцності», – зазначив директор групи компаній Віталій Шакель.
На цей проєкт використані кошти ЄБРР та IFC, тому все від початку будівництва і впродовж усього його функціонування буде під контролем керівництва компанії та наших фінансових донорів. Уже підібрано персонал рендерінгу, а навчання вони пройдуть безпосередньо у виробника технологічного обладнання майбутнього заводу.