Головна Рослинництво Зернові Одещина першою в Україні завершила збір ранніх зернових

Одещина першою в Україні завершила збір ранніх зернових

Одеська область першою в Україні завершила збір ранніх культур, намолотивши понад 3 млн. тонн зерна, у тому числі понад 2 млн. тонн пшениці. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту аграрної політики Одеської ОВА.

«По валовому збору ранніх зернових та зернобобових культур перевалили за 3 млн. тонн, зокрема зібрали пшениці більше 2 млн. тонн з урожайністю 30 ц/га, озимого ячменю — 800 тис. тонн за врожайності 32 ц/га. Ріпаку намолотили 440 тис. тонн за врожайності 20 ц/га, що більше минулорічного показника на майже 30%.  А також зібрали: жита — 454 тонни з урожайністю 27 ц/га; гороху — 30 тис. тоее з урожайністю 22 ц/га; вівса — 2,2 тис. тонн. Чекаємо ще на 800 тис. т кукурудзи, щоб вийти загалом на наші прогнозні 4 млн. тонн зернових на кінець року. В умовах війни це рекордна цифра», – зазначила директорка департаменту Алла Стоянова.

За даними обладміністрації, лідерами за врожайністю стали Подільський та Білгород-Дністровський райони, намалотивши в середньому по 40 ц/га. Наразі в області триває посівна кампанію під урожай наступного року.  

Перегляди: 5