Головна Переробна промисловість Один з найбільших виробників крохмалю «Вимал» продовжує працювати

Один з найбільших виробників крохмалю «Вимал» продовжує працювати

Інформацію щодо зупинки виробництва чернігівського заводу «Вимал» спростував заступник директора компанії Сергій Лазар.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на коментар, який він дав інтернет-виданню  AgroTimes.

Менеджер розповів, що «Вимал» має два заводи з виробництва крохмалю в Чернігові – великий, потужністю переробки 1500 тонн на добу на вулиці Квітневій та менший – потужністю 200 тонн на добу на вулиці Інструментальній. Великий завод зупинено традиційно ще в грудні, по завершенню сезону. А менший – успішно працює й досі.

«Великий завод традиційно у нас працює тільки в сезон – з вересня до грудня. Великий завод технологічно не може працювати взимку. Натомість взимку ми переходимо на малий завод, де встановлено таке ж шведське обладнання, і застосовується така ж технологія, що і на великому заводі. Проте менша потужність дозволяє нам економити енергоносії», – сказав Сергій Лазар.

Він зазначив, що проблема подорожчання енергоносіїв цього року вплинула на ціну на продукцію, збільшила її собівартість. Попри це підприємство є рентабельним, продовжує працювати і платити податки.  Також заступник директора додав, що продукція «Вимал» продається і експортується у 25 країн світу, переважно в країни Азії.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що чернігівське багатопрофільне підприємство «Вимал» призупинило роботу через подорожчання газу і сезонний фактор.

Перегляди: 3