Головна Війна проти України Окупанти вивозять зерно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей

Окупанти вивозять зерно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Для проведення посівних робіт та внутрішнього споживання тут було зосереджено приблизно півтора мільйони тонн зернових. Декілька сотень тисяч тонн вже вкрадено та вивезено до РФ.

Про це зазначив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький в ефірі національного марафону, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Росіяни використовують тактику початку 20 століття з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що декілька сотень тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Херсонської,  Запорізької , Луганської та Донецької областей. На цих територіях в фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько півтора мільйони тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії», – сказав Тарас Висоцький. 

Він також наголосив, що стратегічних запасів на окупованих територіях не було. В областях зберігалося зерно, необхідне для споживання на цих територіях до нового врожаю.

«Тому ми можемо говорити перш за все про геноцид українського народу, а не удар по економіці», – зазначив Тарас Висоцький.

Усі факти крадіжки фіксуються, документуються, як докази в міжнародних судах для отримання повної компенсації прямих та суміжних втрат, повернення коштів в українську економіку.

Висоцький запевнив, що Україна має запаси зернових в межах контрольованої території на два роки, а залишки експортуються.

Перегляди: 4