Головна Війна проти України ООН пропонує рф пом’якшення санкцій в обмін на морський коридор для вивозу...

ООН пропонує рф пом’якшення санкцій в обмін на морський коридор для вивозу українського зерна

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував пом’якшити санкції щодо калійних добрив з росії та білорусі в обмін на те, щоб Москва розблокувала можливість експорту зерна з України через порти Чорного моря. Про це повідомила газета Wall Street Journal, передає «ПроАгро Груп».

За інформацією джерел видання, Гутерріш веде переговори з росією, Туреччиною та іншими країнами, щоб відновити експорт зернових з України на світові ринки. Таким чином генсек ООН хоче запобігти глобальному дефіциту продовольства.

За даними співрозмовників газети, Гутерріш звернувся до Москви з проханням дозволити постачання українського зерна. В обмін генсек ООН запропонував пом’якшити санкції щодо експорту калійних добрив з росії та білорусі.

Представництва України та росії при ООН відмовилися від коментарів. Посольство Туреччини в США також не стало відповідати на запитання видання.

Раніше в ООН закликали рф розблокувати 4,5 мільйони тонн зерна в українських портах, зазначивши, що «голод не повинен бути зброєю».

Перегляди: 3