Головна Логістика ООН шукає рішення для гарантування безпечних перевезень Чорним морем

ООН шукає рішення для гарантування безпечних перевезень Чорним морем

Розірвання Чорноморської морської ініціативи рф мало жахливі наслідки як для України, оскільки аграрії не змогли експортувати на такому ж рівні, так і для світу, оскільки глобальні ціни на продукти харчування знову почали зростати після її припинення.

Про це розповів речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Важливо знайти альтернативні рішення, щоб хоча б гарантувати безпеку цивільного судноплавства Чорним морем. Існують різні способи гарантування того, що Україна буде безпечним шляхом експорту зерна заради блага свого народу та світу», – зазначив він.

Речник зазначив, що альтернативні шляхи експорту все ще не є сталими чи бодай передбачуваними.

«Чорноморська ініціатива була системою, яка гарантувала безпеку суден, які заходять або виходять. На жаль, після її припинення ми знову побачили зростання мінної забрудненості в Чорному морі. І ми побачили рівень ударів по українських портах, у тому числі на річці Дунай, які могли б бути альтернативними. Проте росія атакувала також тамтешні порти», – зауважив Савіано Абреу.

Він повідомив, що генеральний секретар ООН працює над тим, щоб знайти рішення і гарантувати безпечне, передбачуване та стале цивільне судноплавство в Чорному морі.

Перегляди: 12