Головна Овочівництво «Органік-Д» будує завод із виробництва заморожених овочів

«Органік-Д» будує завод із виробництва заморожених овочів

Компанія «Органік-Д» розпочала будівництво заводу потужністю 20 тис. тонн переробки на рік, де буде вироблятися 10 тис. тонн мороженої цибулі та 10 тис. тонн мороженої моркви.

Про це розповів керівник компанії Вадим Кричковський, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

За його словами, компанія планує восени, коли цибулі багато, переробити свою продукцію і зібрати на ринку за прийнятною ціною. Переробка моркви — це робота зі сховища.

«Підхід до переробки складний, оскільки овочі потрібно готувати до чищення, миття, шліфування. Тобто переробка — це зовсім інший рівень, і до неї потрібно дорости, а кидатись відразу — нереально. Це або має бути окремим бізнесом із закупленими на ринку овочами, або ж виробнику потрібно наростити відповідні обсяги продукції для забезпечення переробки», – зазначив фахівець.

Він розповів, що до війни Україна експортувала щорічно замороженої цибулі на 5 млн. євро та замороженої моркви на 7 млн. євро. Але переважно потужності знаходилися в Херсонській області, де зараз вони зруйновані або розкрадені.

Перегляди: 10