Головна Агрохімія OSTCHEM минулого року подвоїв виробництво карбамідно-аміачної суміші

OSTCHEM минулого року подвоїв виробництво карбамідно-аміачної суміші

Обсяг виробництва мінеральних добрив заводів азотного холдингу OSTCHEM у 2023 році зріс на 19,5% та склав 2,1 млн. тонн. При цьому Черкаський «Азот» виробив 1,56 млн. тонн мінеральних добрив (зростання на 39,63%), а «Рівнеазот» – 528 тис. тонн (спад – 10,81%). Про це повідомила прес-служба Group DF, до складу якої входить холдинг, передає «ПроАгро Груп».

Ключовими добривами, які виготовляли підприємства OSTCHEM торік, були карбамід, КАС та аміачна селітра. Аміачної селітри за рік було вироблено 835,9 тис. тонн (+60,5% у порівнянні з попереднім роком), КАС – 572,7 тис. тонн (+130%), карбаміду – 447,1 тис. тонн (+ 145%). Обсяги виробництва традиційно експортного добрива ВАС (випускається на «Рівнеазот») знизилися вдвічі – до 102 тис. тонн.

«Ринок добрив відновлюється, однак імпорт азотних добрив виріс у рази та не дає нам можливості завантажити заводи повністю. Усупереч складній ситуації в аграрному секторі, вимушеним зупинкам заводів через військові дії, все ще високі ціни на газ та аномально високі обсяги імпорту в Україну за демпінговими цінами, OSTCHEM у 2023 році почав відновлювати обсяг виробництва. Ми повністю забезпечували попит з боку аграріїв навіть у періоди пікових навантажень», – наголосив директор з виробництва азотного бізнесу OSTCHEM Сергій Павлючук.

Перегляди: 28