Головна Агрохімія OSTCHEM почав модернізацію двох цехів на «Рівнеазоті»

OSTCHEM почав модернізацію двох цехів на «Рівнеазоті»

13 квітня 2024 року на «Рівнеазот», що входить до азотного холдингу OSTCHEM Group DF, відбулась планова зупинка та початок робіт з модернізації двох цехів — цеху аміаку та цеху аміачної селітри.

Про це повідомила пресслужба компанії, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

На цей період заплановані роботи зі зменшення парникових викидів, оптимізації витратних коефіцієнтів та скороченню втрат різних видів енергії. Усі роботи здійснюються в рамках інвестиційної програми OSTCHEM, що стартувала два роки тому. В 2024 році капітальні інвестиції Group DF в азотний бізнес OSTCHEM складуть близько 86 млн євро.

«OSTCHEM безперебійно пройшов високий сезон. З початком низького сезону, потужностей «Черкаського «Азоту» цілком достатньо, щоб задовольнити існуючий попит на ринку. Ми не просто розпочинаємо обов’язкову щорічну ремонтну кампанію, передбачену регламентами. Ми продовжуємо модернізувати виробничі майданчики, підвищувати енергоефективність наших виробництв та реалізовувати проєкти, що зменшать ризики на тлі очікуваних блекаутів та можливих аварійних відключень. На жаль, це реалії сьогодення: промислові виробництва, такі як наше, мають бути готовими до усіх сценаріїв», — зазначив керівник з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

За його словами, кожна зупинка та запуск цех аміаку після аварійної зупинки обходився бізнесу більше $1 млн., що впливає на собівартість готової продукції.

«Щойно попит на мінеральні добрива відновиться, виробництво мінеральних добрив на «Рівнеазоті» буде швидко перезапущено», — додав Арестархов.

Перегляди: 350