Головна Економіка і аграрна політика Овочівникам бракує складських площ для зберігання продукції

Овочівникам бракує складських площ для зберігання продукції

На Вінниччині відбулась виїзна робоча нарада з питань розвитку плодоовочевого сектору на Вінниччині. До засідання долучилися  представники обласних військових адміністрацій з питань розвитку АПК Вінницької, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької областей, науковці та агропідприємці.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Під час зустрічей місцеві фермери поділилися власним досвідом з організації вирощування плодоовочевих культур та розповіли про перспективи розвитку господарств у нинішніх умовах. Аграрії акцентували увагу на проблемі обмеженої кількості кваліфікованих спеціалістів з питань застосування сучасних технологій вирощування та зберігання фруктів і овочів. Крім того, повідомили про нестачу складських приміщень для зберігання продукції. 

За словами директора Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Віштака, озвучені питання будуть опрацьовані спільно з науковцями і агробізнесом у пошуках оптимальних рішень.

В Україні площі посівів овочів у 2023 році становлять 392 тис. га, (на 4,6 % більше, ніж у 2022 р.),  під картоплю – 1210 тис. га (на 0,5 % більше, ніж у 2022 році). На 1 січня 2023 року загальна площа плодово-ягідних насаджень по всіх категоріях господарств склала 193,4 тис. га.

Перегляди: 1