Головна Овочівництво Овочівники на півдні України мають проблеми зі збутом молодої картоплі

Овочівники на півдні України мають проблеми зі збутом молодої картоплі

Виробники молодої картоплі на півдні України не можуть продати свій урожай. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

В проекті зауважили, що ще тиждень днів тому перекупники закуповували картоплю по 5 грн. за кілограм, але  на минулих вихідних її вже взагалі ніхто не брав. На таку ситуацію скаржаться виробники Херсонської та Запорізької областей.

«Причина –  в поганій якості картоплі: через нестандартні кліматичні умови співвідношення води та сухих речовин в бульбах не відповідає стандартам. Картопля швидко псується, погана якість картоплі позначається на її лежкості. Покупці вважають за краще використовувати стару картоплю, вона хоча й дорожча, проте якісніша», – зазначили в UHBDP.

При цьому поточний сезон в Україні характеризується перевиробництвом молодої картоплі, а несприятливі погодні умови стали причиною пізнього старту. Також українські виробники здебільшого не мають можливості бути гнучкими на ринку та оперативно змінювати ринки збуту, оскільки не мають офіційної реєстрації й не можуть працювати за безготівковим розрахунком.

Перегляди: 1