Головна Війна проти України «ПАЕК» розпочав весняну посівну на деокупованій Снігурівщині

«ПАЕК» розпочав весняну посівну на деокупованій Снігурівщині

ТОВ «СП «ПАЕК» попри постійні обстріли та мінну небезпеку розпочало посівну на деокупованій Снігурівщині у Миколаївські області, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис  компанії у Facebook.

Сіяти підприємство почалои коріандр, надалі настане черга льону, гірчиці і проса. Що стосується саме коріандру, то за словами керівника «ПАЕК» Юрія Кормишкіна, у липні місяці аграрії вже будуть збирати врожай цієї культури.

Зазначається, що наразі робота триває на тих полях, які уже встигли підготувати до посівної. На інших прибирають культури, які через російську агресію та окупацію району так і залишилися необмолоченими.

«У 2021 році, в серпні місяці було посіяно озимий ріпак. Сходи були добрі. Зайшли в зиму. Але 24 лютого росія напала на нас і було окуповано Снігурівський район. Весь 2022 рік ріпак простояв у полі», – розповів керівник.

Працівники «ПАЕК» намагаються відновити посівні процеси, хоч це не просто, адже поля всіяні ворожими снарядами. Сапери щодня розміновують кілометри деокупованих територій, але на повне розмінування потрібні десятки років.

Перегляди: 6