Головна Економіка і аграрна політика Парламент ухвалив закон про ветеринарну медицину

Парламент ухвалив закон про ветеринарну медицину

Сьогодні,  4 лютого, Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт Закону №3318 «Про ветеринарну медицину», над розробкою якого більше трьох років  працювали фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби, представники бізнес-асоціацій.

За прийняття закону проголосувало 305  народних депутатів, повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на прес-службу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Вдячні депутатам за підтримку цього важливого євроінтеграційного закону, який імплементує 14 актів ЄС. Впровадження в Україні стандартів ЄС дозволить виробникам тваринницької продукції отримати ще більше конкурентних переваг для виходу на міжнародні ринки», – прокоментував міністр Ігор Петрашко.

В міністерстві підкреслили, що увалений закон:

  • є дерегуляційним – істотно скорочує кількість і строки видачі ветеринарних документів, передбачає безстрокову реєстрацію ветпрепаратів;
  • забезпечує діджиталізацію відповідної сфери відносин – дозволяє видачу дозвільних документів, а також рецептів на ветпрепарати в електронному вигляді;
  • посилює захист в Україні інтелектуальних прав на винайдені нові ветеринарні препарати;
  • посилює відповідальність за порушення в сферах ветеринарної медицини і благополуччя тварин.

«Оновлення державного регулювання в галузі ветеринарної медицини, благополуччя тварин і сфері ветпрепаратів назріло давно.  Новий закон дозволить посилити  захист здоров’я і благополуччя тварин, сприятиме розвитку ветеринарної медицини, сільського господарства, міжнародної торгівлі», –  зазначив заступник міністра Сергій Глущенко.

Перегляди: 0