Головна Новини Ринок України Перебої з електрикою уповільнюють збирання кукурудзи  

Перебої з електрикою уповільнюють збирання кукурудзи  

Українські аграрії продовжують збір кукурудзи, але значна частина врожаю залишиться в полях й після Нового року. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Телеграм-каналу  SPIKE BROKERS.

Зокрема, за оцінкою агентства, наразі в полях залишаються незібраними 34% кукурудзи. Водночас, за інформацією Мінагрополітики, станом на 22 грудня зернова в Україні була обмолочена з площі 3,1 млн. га, що становить 75% від прогнозу загальної збиральної площі.

Суттєвим фактором  затримки збиральної кампанії в агентстві вважають перебої з електропостачанням, оскільки вони обмежують можливість сушіння кукурудзи на елеваторах. Адже попри те, що більшість зерносушарок використовують в якості паливного агента природний газ, вони споживають для своєї роботи й чимало електроенергії. Відповідно, елеватори вимушені обмежувати обсяги приймання зерна від агровиробників.

Крім того, в агентстві вказують, що проблеми з електроенергією відтерміновують поставки кукурудзи покупцям, оскільки виникають простої з відвантаженням зерна як на самих елеваторах, так і в пунктах перевалки.

«Покупці на західних кордонах України розпланували логістику залізницею на найближчі 2 місяці. Грудневі свята в Європі зменшують кількість робочих днів для опрацювання вантажів з України», – зазначили в SPIKE BROKERS.

Перегляди: 5