Головна Новини Ринок України Перед Великоднем ціни на живець свиней знижуються другий тиждень поспіль

Перед Великоднем ціни на живець свиней знижуються другий тиждень поспіль

Останні торги живцем свиней забійних кондицій завершилися негативною динамікою цін, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані щотижневого моніторингу Асоціації «Свинарі України».

У ході торгів у передвеликодній тиждень ціни закупівлі живця свиней у різних регіонах країни узгодилися, знизившись на 3–6% порівняно з попереднім. Хоча зустрічалися котирування від 59 грн./кг до 63 грн./кг, у більшості випадків ціни закупівлі тяжіли до позначки 60 грн./кг. Середньозважена ринкова позначка склала 60,5 грн./кг, що на 4,8% нижче ніж у кінці квітня.

Відгуки щодо перебігу реалізації цього тижня неоднозначні: так, одні оператори відзначають помітне пожвавлення попиту, пік якого очікують в четвер–п’ятницю, а інші, навпаки, працюють у межах стандартних об’ємів.

«Попри те, що більшість операторів прогнозів щодо зміни цін на перших торгах не озвучує, частина з них не відкидає стабілізації котирувань на досягнутому рівні. При цьому окремі оператори відзначають, що коливання цін закупівлі на пару гривень ані пожвавить, ані послабить торгівлю», – зазначили в АСУ.

Перегляди: 271